1. Anasayfa
  2. Atama

Fizyoterapist Atama Puanları

Fizyoterapist Atama Puanları
0

Fizyoterapist atama puanları ile ilgili tüm detaylar içeriğimizde. Bilindiği üzere son yapılan atama Mart ayında yapılan 10 bin kişilik sağlık personeli alımında yapılmıştı. Bu atamada Fizyoterapistlere 195 adet kadro verilmişti. Sağlık Bakanlığı son alımda kaç tane Fizyoterapist aldı? Merak edilen Fizyoterapist taban atama puanları il il, hastane hastane listesiyle sizlerle.

Son yapılan atamada Fizyoterapist branşı ile ilgili özet sayısal bilgiler şu şekildedir;

  • Atama Adı: KPSS-2022/5: Sağlık Bakanlığının Sözleşmeli Pozisyonlarına Yerleştirme
  • Atama Sonuç Tarihi: 29/03/2022
  • Verilen Fizyoterapist Kadro Sayısı: 195
  • Boş Kalan Fizyoterapist Kadro Sayısı: 0
  • Fizyoterapist Atama Taban Puanı (2022 Mart): 90,36329 (KPSS P3)
  • Fizyoterapist Atama Tavan Puanı (2022 Mart): 93,97987 (KPSS P3)

2022 Fizyoterapist Atama Puanları (Tavan – Taban)

Tablo, en küçük puandan en yüksek puana (tabandan tavana) olacak şekilde sıralanmıştır. Tablo verileri ÖSYM’nin resmi internet sitesinde paylaşılan sayısal bilgiler tablosundan alınmıştır. Sıralama dışında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.Fizyoterapist Nedir, Ne İş Yapar?

Fizyoterapist; fizyoterapi alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezun sağlık meslek mensubudur.

Fizyoterapist, hastalık durumları dışında, kişilerin fiziksel aktivitelerini düzenlemek ve hareket kabiliyetlerini arttırmak için mesleğiyle ilgili ölçüm ve testleri yaparak kanıta dayalı koruyucu ve geliştirici protokolleri belirler, planlar ve uygular. Hastalık durumlarında ise fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanı tabibin veya uzmanlık eğitimleri sırasında fiziksel tıp ve rehabilitasyon rotasyonu yapmış veya uzmanlık sonrasında ilgili dalın rotasyon süresi kadar fiziksel tıp ve rehabilitasyon eğitimi almış uzman tabiplerin kendi uzmanlık alanları ile ilgili teşhisine ve tedavi için yönlendirmesine bağlı olarak hastaların hareket ve fiziksel fonksiyon bozukluklarının ortadan kaldırılması veya iyileştirilmesi amacıyla gerekli uygulamaları yapar. Hastaların tedavisi yönünden rehabilitasyon ekibinin diğer üyeleri ile işbirliği içinde çalışır ve tedavinin gidişi hakkında ilgili uzman tabibe bilgi verir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir