Rasengan hastalığının tanımını yapmak mümkün değildir çünkü aslında böyle bir hastalık bulunmamaktadır. Son dönemlerde birçok kişi tarafından araştırılan Rasengan hastalığı aslında internetteki bilgi kirliliğinin bir sonucudur. Sosyal medya ortamında her gün bir sürü kişinin ortaya attığı konular ve yaptığı yorumlar sık sık gündemi belirlemektedir. Rasengan hastalığı da tıpkı bunun gibi son zamanlarda sosyal medyadaki bir kullanıcının ortaya attığı ancak gerçekte var olmayan bir hastalıktır. Tiktok adı verilen sosyal medya platformunda kullanıcılar kısa videolar çekerek takipçileriyle bu videoları paylaşmaktadırlar. Tiktok kullanıcıları çektikleri kısa videoların üzerine dilerlerse metin de ekleyebilmektedirler. Tiktok’ta popüler olan bir kullanıcının çektiği Tiktok videosunda kendisinin Rasengan hastalığına yakalandığını, Rasengan hastalığı nedeniyle gözlerinin refleks olarak kırpılmadığını, gözlerini kırpmadan daima açık tuttuğunu ve eğer isterse arada bir göz kırptığını iddia etmiştir. Söz konusu videonun sosyal medyada defalarca paylaşılmasından, viral olmasından sonra Tiktok kullanıcıları tarafından Rasengan hastalığının ne olduğu araştırılmıştır. Ancak tıp literatüründe böyle bir hastalık bulunmadığı için herhangi bir bilgiye ulaşılamamaktadır.
Başlıklar
Rasengan Nedir?
Rasegan kelimesinin ne anlama geldiği, son dönemlerde bir Tiktok kullanıcısının Rasengan hastalığına yakalandığını iddia etmesinin ardından merak konusu olmuştur. Çektiği Tiktok videosu ile gündem olan Tiktok kullanıcısı söz konusu videoda Rasengan hastalığına yakalandığını, bu nedenle hiç göz kırpmadığını ancak ara sıra kendi istediği zaman gözlerini kırptığını söylemiştir. Kulağa oldukça ilginç gelen bu hastalığı duyan Tiktok kullanıcıları Rasengan hastalığının ne olduğunu araştırmaya başladı ancak herhangi bir sonuç elde edemedi. Çünkü tıp literatüründe Rasengan hastalığı diye bir hastalık bulunmamaktadır.
Rasengan ise bir anime karakteri olan Naruto tarafından kullanılan Ninja tekniğidir. Naruto’nun avucunun içinde oluşturduğu ve tuttuğu bir çakra ile konsantre olarak bir girdap oluşturur. Naruto’nun avucunun içinde oluşan bu çakra topu, Naruto’yu aşırı derecede güçlendirir ve herhangi bir nesneye doğru fırlatılan çakra topu o nesnenin tamamen parçalanmasına neden olur. “Rasengan” kelimesini gündeme getiren Tiktok kullanıcısının bu kelimeyi neden bir hastalık adı olarak kullandığı bilinmemektedir. Rasengan kelimesinin bilinen anlamı ile Tiktok kullanıcısının tarif ettiği hastalık arasında da herhangi bir bağlantı bulunmamaktadır.
Ayrıca Talasemi Hastalığı Nedir? Bilgilerine bakabilirsiniz.
Rasengan Hastalığının Tedavisi Nedir?
Rasenden hastalığının tedavi yöntemi tıpkı hastalığın kendisi gibi bulunmamaktadır. Son zamanlarda bir Tiktok kullanıcısının iddiası ile gündeme gelen Rasengan hastalığı tıp literatüründe bulunan bir hastalık değildir. Rasengan hastalığı olduğunu iddia eden Tiktok kullanıcısı, gözlerini herkes gibi refleks olarak kırpmadığını, gözlerinin her daim açık olduğunu ve ancak istediği zaman gözlerini kırptığını söylemektedir. Böyle bir hastalık olmadığı için hastalığı gündeme getiren Tiktok kullanıcısının sahip olduğunu söylediği belirtiler de tıpta herhangi bir hastalıkta görülmemektedir. Bu nedenle Rasengan hastalığının tedavisi diye bir şey olmadığı gibi tıpta gözlerin tamamen açık kalması ve kırpılmaması gibi belirtisi olan herhangi bir hastalık ve tedavisi de bulunmamaktadır. Ancak kişilerde göz kuruluğu, göz tembelliği gibi hastalıklar görülebilmektedir. Göz kuruluğu, gözün nemli kalmasını sağlayan gözyaşı vb. sıvıların gözü devamlı olarak ıslak tutamadığı durumlarda oluşur ve böyle durumlarda göz kapağı kırpılarak göz nemlendirilse bile bu yetmemektedir. Benzer biçimde hastalıklar mevcut olmasına rağmen göz kapağının hiçbir surette kırpılmaması gibi bir hastalık yoktur. Sosyal medya kullanımının çoğu zaman bilgi kirliliğine neden olduğu günümüzde bir Tiktok kullanıcısının ifadesiyle bir anime karakterinin kullandığı teknikten adını alan uydurma bir hastalık, Rasengan hastalığı diye adlandırılarak yaygınlaşmıştır ancak böyle bir hastalık bulunmamaktadır.